keskiviikko 23. toukokuuta 2012

11+11+11 =11 (?)

Sadun tunnelmaa Norjan aamussa.
Sekalaiset kiireet ovat äskeisen reissun jälkeen syöneet energiaa; olen surkean huonosti ruokkinut ja ulkoiluttanut blogiani. Onneksi se on helppo lemmikki, joka ei ajoittaisista laiminlyönneistä nyykähdä.

Sitä paitsi lomaan ei ole enää kuukauttakaan! Ja ulkona voi jo lukea!! Ja Hilary Mantelin Bring up the Bodies on tullut - jee!!!

Asiaan. Sain Saralta ja Kaisalta ja vielä Jenniltäkin kysymyshaasteen. Kiitos! Alla ehdottoman rehellisiä mutta äärimmäisen epäluotettavia vastauksia: tämähän on kuin omaelämäkertaa kirjoittaisi.

Ensin Saran kysymykset:

1. Lempikirjastosi? Täällä.

2. Mistä ostat pääasiassa kirjoja? Verkkokaupoista.

3. Sinulle tärkeä nuortenkirja? Kirja nimeltä Hiiri ja hänen lapsensa tulee ensimmäisenä mieleen. Se on jäänyt alitajuntaan - ja on kai ainoa kirja, josta olen ajatellut, että luin sen ns. liian pienenä.

4. Pelottavin kirja, jonka olet lukenut? Auts, todella vaikea kysymys. Ei saa kysyä näin vaikeita! Kauhukirjat harvemmin pelottavat mutta dystopiat usein. Esimerkiksi John Christopherin Nälkäkuolema hermostutti minua aikoinaan kovasti, taisi olla ensimmäinen kokemukseni lajityypistä. Kaikkein pelottavin kirja ikinä oli silti Daniel Nettlen Personality: sen jälkeen tiesin munaskuita myöten, että itseään ei pääse pakoon...

5. Lempirunosi? Tylsää mutta sellaista ei oikeastaan ole. Ei ole näkynyt runoa, johon minun olisi pakko palata uudestaan ja uudestaan. Vielä. Mutta jatkan runoharjoituksia.

6. Minkä elokuvan, joka pohjautuu kirjaan, olet katsonut viimeksi? The Other Boleyn Girl.

7. Minkä kirjan maailmaan haluaisit uppoutua niin, että olisit siellä mukana "oikeastikin"? Hmmm... Tekisi mieli sanoa Tulen ja jään laulu, mutta oikeasti Westerosissa ei olisi kiva asua, ei ainakaan talvella. Mieluummin asuisin ehkä Asimovin Säätiössä, tietenkin Terminuksessa.

8. Mieluisin vuorokauden aika lukea? Ihan kaikki väliltä 06.00 - 01.00 käy meikäläiselle.

9. Kesäkirjasi? Riippuu kesästä! Tänä kesänä tulee varmasti luettua ainakin Kähköstä.

10. Mitä luet juuri nyt? Hilary Mantelin kirjaa Bring up the Bodies, joka on Susipalatsin jatko-osa.

11. Seksikkäin fiktiivinen kirjan henkilö? Perustelut? Mr. Darcy. Sulkeutunut, kokematon, kulturelli ja tykkää älykkäistä naisista. Täydellistä.

Sitten Kaisan kysymykset:

1. Mitä kirjaa luet tällä hetkellä? Itse asiassa tässä välissä ehdin Philippa Gregoryn The Lady of the Riversiin...

2. Mikä on lempipuuhaasi kesällä? Lukemisen ja golfin välillä on kauniilla säällä vaikea valita, joten yhdistelen: huristella kohti golfkenttää hyvä äänikirja autostereoissa pyörien.

3. Kuka tai mikä inspiroi sinua? Kauneus ja kauheus, oikeus ja vääryys, intohimo, rohkeus, sitkeys. Ääripäät.

4. Taito jonka haluaisit oppia? Ihmisten nimien muistaminen.

5. Jos et asuisi Suomessa, missä maassa voisit kuvitella asuvasi? Missä vain maassa, jossa naiset eivät ole automaattisesti toisen luokan kansalaisia. Ensimmäisenä suuntaisin varmaan englantia puhuviin maihin, mutta toisaalta Etelä-Euroopalla olisi puolensa!

6. Jos ottaisit valokuvan juuri nyt, mitä siinä näkyisi? Sotkuinen työhuone!

7. Kuvaile sydämen maisemaasi. Sisäpiha Helsingin Kalliossa. Asfaltti on lohkeillut ja kasvaa harvakseltaan voikukkaa. Kivitalojen kuiluun paistaa aurinko keltaisissa seinissä. Avoimesta ikkunasta kuuluu vaimeana Pink Floydin The Wall.

8. Mainitse yksi kirja, jonka aiot lukea kesällä. Kivaa, sain toisen tilaisuuden vastata melkein samaan kysymykseen... nyt sanon Hilkka Ravilon Älä itke äitini, olen vähän säästellyt sitä kesälomalle.

9. Jos olisit jonkin Muumien hahmo, mikä luultavasti olisit? Mieluiten olisin Pikku-Myy.

10. Tunnetko paljaiden jalkojesi alla mieluiten hienon rantahiekan, vihreän nurmen vai vilvoittavan veden? Vihreän nurmen, kiitos.

11. Jos saisit matkustaa aikakoneella ajassa taakse tai eteenpäin, minne matkaisit käymään? Vuosi 2212 voisi olla sopivan kaukana. Jeps, sinne. Varmasti avaruusmatkailun pienet ongelmat on jo ratkaistu silloin, ja voin ostaa halvan edestakaisen lipun Marsiin.

Ja Jennin kysymykset:

1. Onko sinulla muita harrastuksia lukemisen lisäksi? Golf, lentis ja vähän yhdistystoimintakin.

2. Miten kuvailisit itseäsi? Hih, tähän olen jo vastannut sietämättömän perinpohjaisesti täällä.

3. Onko sinulla joitain paheita? Juustot ja perunalastut ja oliivit. Vähän viinikin...

4. Mikä on elämässä tärkeintä? Eläminen hyvin. Se että keksii mitä "hyvin" tarkoittaa.

5. Mistä asioista innostut? Sitä on mahdoton (minun) arvata etukäteen... mutta Amazon.co.uk tuntuu arvaavan aika hyvin. ;-)

6. Paras asia, mitä elämässäsi on tapahtunut? Neidit A ja B. Tylsää mutta totta. Kaksoset saa tässä laskea yhdeksi.

7. Kuvitellaan, että joutuisit pakkaamaan reppusi siinä pelossa, että joutuisit äkillisesti lähtemään kodistasi. Mitä tavaroita reppusi sisältäisi? Luottokortin, iPadin, puhelimen, kannettavan. T-paitoja. Alusvaatteita. Vaihtokengät. Passin. Herranjumala, laturin! Kaksi laturia.

8. Mitä asioita et missään nimessä tekisi, vaikka sinulle luvattaisiin siitä / niistä huimia rahasummia? Öh... ei ole vielä kukaan luvannut huimia rahasummia sellaisesta mitä en suostuisi tekemään, joten enpäs tiedä. Heh, ehdotuksia otetaan vastaan. Kokeilemalla tämäkin selviää. :D

9. Entäpä mitä tekisit jos eräänä lauantaina-iltana huomaisit voittaneesi loton pääpotin? Korkkaisin kuoharipullon ja viettäisin aika hienon illan perheen kanssa. Ja pitkän yön nettikirjakaupoissa.

10. Mitkä asiat saavat sinut surulliseksi? Sellaiset joille en mahda mitään.

11. Luetko muita blogeja kuin kirjablogeja? Millaisia? Aika vähän. Luen muutamaa tutun blogia, muutamaa poliittista blogia, muutamaa ammatillisesti kiinnostavaa. Ruokablogeja luen kun törmään niihin reseptejä etsiessäni - säännöllisesti seuraan vain yhtä, nimittäin tätä. Viikonloppuna kokeilen noita jauhelihapihvejä vuohenjuustolla.

Todella moni on blogeissa jo ehtinyt vastaamaan 11 kysymykseen, joten samalla kaavalla en tällä kertaa laita haastetta eteenpäin. Sen sijaan Booksy proudly presents:

11 scifi-kysymystä

Vastata saavat kaikki halukkaat ja kykenevät. Ei mitään paineita kenellekään, joten en mainitse nimeltä esimerkiksi Raijaa tai Marjista tai Liinaa tai Johnnya... Jos kysymykset tuntuvat mahdottomilta, kannattaa harkita kesäopintoina spefin lyhyttä oppimäärää!

1. Uskottavin dystopia, johon olet sukeltanut?
2. Kummallisin vieras planeetta, jolla olet vieraillut?
3. Seksikkäin tapaamasi alien?
4. Paras aikamatkustustarina ikinä?
5. Hienoin robotti?
6. Mihin vuoteen matkustaisit jos lainaisin aikakonettani?
7. Millä planeetalla haluaisit asua?
8. Missä spefi-yhteiskunnassa et haluaisi edes käväistä?
9. Jos voisit saada minkä vain mutaation, mikä se olisi?
10. Ottaisitko mieluummin trikorderin, huispausluudan vai valomiekan?
11. Kohtaisitko mieluummin vampyyrin, zombien vai ihmissuden?


22 kommenttia:

 1. Huh, onneksi et maininnut mua lisäkysymyksien yhteydessä. Hädin tuskin ymmärrän kysymykset, saati että osaisin vastata. E.T. kun ei ole seksikäs eikä edes kirjallinen hahmo... viimeinen kysymys on sentään helppo, lähtisin Sudenmorsiameksi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, hih, kyllä E.T:stä on kirjoitettu kirjakin, mutta pelkään että se oli sellainen elokuvasta-kirjaksi -versio! Elokuva on parempi... :D

   Poista
 2. Ooh, haaste! HAASTAVA haaste! Iik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liina, heh, ei mitään paineita... mutta siinä pohdittavaa lenkkipolulle! ;-)

   Poista
 3. Minulla on ollut joskus scifi-vaihe: Regis 3 planeetalle en haluaisi mennä (Lem: Voittamaton), Hienoin robotti on minusta R. Daneel Oliwav, pyörittää lopussa koko linnunrataa (Asimov Robotit-sarja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, mahtava robottivalinta! Luulen että Daneel on minunkin suosikkini. :-)

   Poista
 4. Hauska! Tuosta nuortenkirjasta (lastenkirjako?) en ole kuullutkaan! Vastailen, mihin osaan. 1. Matrix, vaikka se nyt ei ole kirja. 2. Uniplaneetta 4. Siis minähän pidän aikamatkustustarinoista kirjoina tai leffoina, mutta nyt en osaa sanoa kuin Tuomiopäivän kirja, kun ei tule muuta mieleen. 6. Aikamatkustaisin menneeseen 1800-luvulle kuin tulevaan. 8. Orwellin 1984. 10. Valomiekka 11. No en todellakaan zombieen! Brad Pittin näköiseen Louis-vampyyriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, Hiiri on niillä rajoilla... se on kai olevinaan lastenkirja, mutta oikeasti se on aika synkkä ja levottomuutta herättävä lastenkirjaksi. Kuin muumit mutta ilman auringonpaistetta. :-)

   Pelottavaa että valitsit Matrixin! Minunkin tekisi usein mieli palata joko 1800-luvulle tai 1500-luvulle... mutta pelkään että minun kävisi huonosti. Lasken sen varaan, että tulevaisuudessa osataan suhtautua vieraanvaraisesti aikamatkaajiin... ;-)

   Zombie saattaa osoittautua epäsuosituksi!

   Poista
  2. Pidin kovasti ensimmäisestä Matrix-filmistä myös, en niinkään kahdesta seuraavasta :)

   Poista
 5. Tuo lottovoittovastaus hykerrytti. Melkein kuola valuu, kun miettii mitä kirjoja ostaisin jos olisi lottovoitto plakkarissa...

  Melkoisia kysymyksiä heitit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka, hih, niinpä! Ja olisi vielä varaa ostaa lisää kirjahyllyä ja huoneita mihin laittaa ne. :D

   Poista
 6. Hauskoja vastauksia, minun Bring up the bodiesini tuli eilen. Täytyy tosin vähän urakoida ennen kuin pääsen siihen kiinni. Amazonin koodaajat ovat olleet pirullisen taitavia niiden ehdotuksiensa kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norkku, minulla taisi mennä nyt lopullisesti sukset ristiin Amazonin kanssa, sillä ovat yhtäkkiä vaihtaneet kuljetusmuodoksi Matkahuollon. Olen odotellut aika montaa kirjaa aika kauan... ja nyt kirjaparkani ovat lojuneet linja-autoasemalla odottamassa, että postitse tuleva saapumisilmoitus tulee perille! Onneksi pienellä paikkakunnalla osasi matkahuollon väki kysäistä mieheltä, joka muuten osui asioimaan siellä, että tunnetkos tämmöisen tyypin, tutunnäköinen osoite... Niinpä kirjat tulivat kotiin ennen saapumisilmoitusta. :-)

   Book depository, täältä tullaan.

   Poista
  2. No kuule ihan samaa minäkin ihmettelin! Meikäläisen kirjat kun tulivat Siwaan ja sehän on kätevästi kolmisen kilometriä postia kauempana ja ihan poissa omilta kulkureiteiltäni eli piti ihan asiakseen lähteä pakettia noutamaan. Saapumisilmoitus tuli kyllä ihan tekstarilla.

   Poista
 7. Hienoja vastauksia - erityisesti ihastuin tuohon sydämen maisemaan. Ja scifi-kysymykset ovat mahtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, ilmeisesti tytön voi ottaa pois Kalliosta mutta ei Kalliota tytöstä. Vaikka olen kotiutunut tänne lakeuksille hyvin, unissani palaan Harjukadun maisemiin. :-)

   Poista
 8. Erinomaisia kysymyksiä ja vastauksetkin olisi jo yhdeksään suoraan miettimättä sen kummemmin, mutta minulla ei ole energiaa/kapasiteettia kehitellä jatkokysymyksiä, joten en taida pystyä osallistumaan :(
  Kiitos kuitenkin kun et maininnut nimeäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaa, tajusin juuri, että myönsit omistavasi aikakoneen. Minä t-i-e-s-i-n sen!

   Poista
  2. Raija, pahus, sait kiinni... mutta se ei ole kellarissa. Ja enkös vain ollutkin huomaavainen! :-)

   Poista
 9. Ihanat nuo kysymyksesi! Vaikka jonkin verran on alaa tullut luettua, silti osan kanssa saa pähkäillä ihan tosissaan (ajattelin aluksi vastata tähän saman tien mutta tuli siihen tulokseen, että pitää miettiä tarkemmin). Ongelmia tietenkin tuottaa se etten ikinä muista, mitä olen lukenut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, hih, kannattaa ilman muuta harkita... ettei päädy esimerkiksi väärälle planeetalle asustamaan.

   Poista
 10. (Ensimmäinen kirjoitukseni katosi bittiavaruuteen, otetaans uusiksi.) Kiitos, että vastailit! :) Mahtavia vastauksia. Etenkin nuo ääripäät, jotka sinua inspiroivat -oih, miten kiehtova vastaus! Ja ihanasti kuvailit sydämen maisemaasi.

  VastaaPoista

Pahoittelut sanavahvistuksesta. Roskapostitulva pakotti pystyttämään suojavallin.