perjantai 1. helmikuuta 2013

Blogistanian Globalia 2012

Viime vuonna olen lukenut aika vähän tuoreita käännösromaaneja, joten ei ollut helppo päättää mitä äänestää ja millä perusteella. Parhaan tiesin heti - mutta pitäisikö löytyä yksi tai kaksi muuta? Ja millä ihmeen perusteella valitsisin?

Pähkäilin ja järkeilin asian kanssa viime tippaan, mutta lopulta keskeinen valintakriteeri tupsahti mieleeni juoksulenkillä. Valitsenkin puhtaasti fiilispohjalta. (Duh!)

Globalia-ääneni menevät seuraaville:

3. sija (1p)
Andrzej Sapkowski: Haltiain verta - Noituri 3
Vaikka Haltiain verta kuuluu sarjaan, uskon sen toimivan myös itsenäisenä romaanina. Purevaa kamaa Sapkowskilta, paikoin kirjaimellisesti. Käännös on upea.

2. sija (2p)
Hilary Mantel: Syytettyjen sali (Bring up the Bodies)
Modernia proosaa menneestä. Älykäs, kiehtova, hieno romaani. Vaikka tulin lukeneeksi tämän englanniksi, kehtaan silti äänestää juuri tätä. On vaan niin hyvä!

1. sija (3p)
Graig Thompson: Habibi
Syvä, hyvä, tosi tarina. Monta lukukertaa kestävä sarjakuvaromaani, joka kutoo yhteen monta teemaa unohtumattomalla tavalla. Mustan ja valkoisen maagista realismia.

Kisaa emännöi Kirjavan kammarin Karoliina. Tulokset julkaistaan hänen blogissaan 4. helmikuuta. Ei muuta kuin jännäämään voittajaa!

8 kommenttia:

 1. Habibi on hieno valinta. Vähän aikaa mietin sitäkin, mutta sitten valitsin toisin. Mantel on vielä lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari A., meni todella fiilispohjaiseksi tämä... valitsin oman tunne-elämyksen perusteella. Habibi teki jotenkin ytimiin asti vaikutuksen. :-)

   Poista
 2. Habibi pitää kyllä lukea nyt, kun se nousee näin vahvasti esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, suosittelen! Tosin pieni caveat: sarjakuvaromaanien kohdalla koen, että on todella vahvasti makuasia mikä kolahtaa ja mikä ei... minulle tämä toimi todella hyvin! :-)

   Poista
 3. Piristävää löytää listoilta erilaisia kirjoja. (Ryhdyin nimittäin tässä yön tunteina lukemaan listoja läpi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Elina, olet sitten minua edellä, koskahan ehtisin kunnon kierrokselle :D

   Mutta kyllä, on mukavaa kun tulee erilaisia kirjoja; joskushan sitä sanotaan, että kaikissa kirjablogeissa luetaan aina niitä samoja, mutta ei se ihan niinkään ole!

   Poista

Pahoittelut sanavahvistuksesta. Roskapostitulva pakotti pystyttämään suojavallin.