perjantai 31. joulukuuta 2010

Tilitys 2010

Booking it some more ei täytä vielä vuosia, eikä minulle ole Top 10 -listaa tälle vuodelle. Mieleni teki kuitenkin kirjoittaa uuden vuoden kunniaksi jonkinlainen tilipäätös blogi-kokemuksestani tältä vuodelta.

Aloittaessani syyskuussa minulla oli kolme halua.

Halusin saada selville mitä luen. Olen mussuttanut faktaa ja fiktiota vuosikymmeniä kyltymättömän kirjatoukan ahneudella; en enää muista puolistakaan kirjoista edes niiden nimiä. Päätin, että koitan nyt listata joka ainoan kirjan jonka luen.

Halusin myös löytää helpommin uutta luettavaa. Yksi kirja johtaa toiseen. Usein lukiessani ajattelen, että pitäisipä etsiä lisää tämän kirjailijan teoksia, tai että tämä lähdeteos kuulostaa kiinnostavalta, tai että täytyykin lukea se uudestaan - ja sitten unohdan sen. Pysyvämpi muistilista tulisi tarpeeseen.

Eniten halusin, että saisin enemmän irti lukukokemustani. Luen paljon mutta mitä siitä jää, itsellenikään? Tuumin, että luetun pohtimiseen tulee panostettua enemmän, jos kirjoittaa näkemyksensä ylös.  E.M.Forster on joskus kai sanonut How do I know what I think until I see what I say? Olen samoilla linjoilla - sitä paitsi kirjoittaminen syventää aina ajattelua. Vielä parempi jos pakottaa itsensä kirjoittamaan muidenkin nähtäväksi. Nettiin siis -

Kaikki tavoitteet ovat täyttyneet. Bloggaaminen on antanut uutta ulottuvuutta lukemiseen. Olen oppinut yhtä ja toista lukutavoistani ja itsestäni. Blogin kirjoittamista opiskelen tässä tekemällä... sen olen jo huomannut, että ensin pitää kirjoittaa oma teksti, ja käydä sitten vasta katsomassa, mitä muut ovat sanoneet. Muuten ei osaa sanoa enää mitään.

Joskus huomaan kirjoittaneeni osapuilleen samanlaisia asioita kuin joku toinenkin, joskus ollaan niin eri mieltä, että sitä ihan hämmästyy. Hyvä näin.

Blogikirjoitukseen tuleva kommentti säväyttää joka kerta. Joku luki sen! (En ilmeisesti vieläkään oikein usko noita nettitilastoja.) Iso kiitos siis kaikille kommentteja laittaneille.

Sitten tunnustus -

Ennen oman blogin aloittamista en ollut seurannut ensimmäistäkään blogia. Nada. Zilch. Muu perhe on notkunut netissä, mutta meikäläinen on loikoillut takan ääressä kirja kourassa. Löytämäni upea blogosfääri tuli täydellisenä yllätyksenä. Seuraamistani kirjablogeista olen löytänyt inspiroivia mielipiteitä. Ennen kaikkea olen löytänyt enemmän kirjoja kuin ehdin lukemaan - ja paljon myös sellaisia kirjoja, joihin en olisi omin päin ikimaailmassa huomannut tarttua.

Päätän vuoden hyvin virkeänä ja kylläisenä lukutoukkana, kiitos kanssabloggaajien.

Tähtien täyttämää vuotta 2011 kaikille virtuaalisen kirjamaailman kansalaisille sekä täällä satunnaisesti matkaaville. Olkoot kirjastojenne lainausjonot lyhyet!

6 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta ja iloisia lukuhetkiä ensi vuodellekin!

  VastaaPoista
 2. Kirjablogit vievät mennessänsä. :) Runsaita lukukokemuksia sinulle ensi vuodelle!

  VastaaPoista
 3. "Olkoot kirjastojenne lainausjonot lyhyet!"

  Ihanasti sanottu :--D

  Hyvää ja kirjarikasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta! Mielestäni blogisi on yksi tasokkaimmista ja kiinnostavimmista kuluvana syksynä hoksaamistani kirjablogeista. Kirjoitat hyvin ja jutuista välittyy älykkyys, laaja yleissivistys ja elämänkokemus. ;)

  Tosin minusta tuntuu että meidän kirjamaku on joiltakin osin yhteneväinen, joten tietysti on helppo kehua sellaisia ihmisiä, joita pitää samanlaisina kuin itseään. ;)

  Listasit erinomaisesti bloggaamisen parhaita puolia. Tämä on mahtavaa aivojen virkeänä pitämistä!

  VastaaPoista
 5. Mua kanssa nauratti toi "olkoot kirjastojenne lainausjonot lyhyet". Hyvää uutta vuotta sinulle ja jatka bloggaamista samaan malliin:)

  VastaaPoista
 6. Täällä jatketaan :-)
  Vuosi alkaa lupaavasti kun on pikaisella laskulla reilut parikymmentä kirjaa jonossa...

  VastaaPoista

Pahoittelut sanavahvistuksesta. Roskapostitulva pakotti pystyttämään suojavallin.