torstai 1. syyskuuta 2011

Hyvää syntymättömyyspäivää (Osa 1: arpajaiset)

Neiti A leipoi kakun
Kello raksuttaa ihan hillitöntä tahtia: kohta on vuosi (?!?) kirjabloggausta takana. Alkuperäisen projektini päätöspäivä siis lähenee.

Varsinainen blogisynttäri on 21.9, mutta laskeudun merkkipäivään pehmeästi muutaman jutun sarjalla. Tiedossa on katsauksia menneeseen ja tulevaan, erittäin sopivaa syyskuupuuhaa siis.

Tänään pistän pystyyn palautekyselyn ja arpajaiset. Otan mallia Morresta ja vähän Paulastakin... toivottavasti blogistania ei ole vielä kyllästynyt vastailemaan!

Kaikkien - ja kaikenlainen - palaute on tervetullutta, mutta kysäisenpä paria itseäni mietityttävää asiaa erikseen vakiolukijoilta:

1) Olisiko parempi jos tekisin amebat?

Booking it some more voisi pienehköllä vaivalla jakautua kolmeksi: spefiin (scifiä, fantasiaa, vampyyreja, maagista realismia ja sen sellaista), yleensä fiktioon ja tietokirjoihin. Luettua tulee näemmä aika paljon ja aika sekalaista. Olen joskus miettinyt, tuntuuko tilkkutäkkitarjontani vakkarilukijoista rasittavalta.

Omia tarkoituksiani jakautunut lukupäiväkirja palvelisi osapuilleen yhtä hyvin kuin nykyinenkin. Mitäs mieltä te lukijat? Onko laidasta laitaan -linja hyvästä vai pahasta?

2) Pitäisikö pyrkiä lyhyempään ja/tai toisenlaiseen tyyliin?

Alkavatko silmät harittaa pitkien lurinoitteni kanssa? Huomaan kirjoittaneeni alussa hyvin lyhyitä juttuja... ja sitten on tullut tavaksi ottaa esille sitä ja tätä. Olen ilmeisesti siirtynyt tajunnanvirtapläjäyksistä enemmän kirja-arvioinnin suuntaan; etsiskelen heikkouksia niistä hyvistä kirjoista ja hyviä puolia heikommista. Jäin tätä pohtimaan Sonjan kommentin jälkeen täällä. Mistähän tuo neutraliteetin haku on tänne ilmaantunut? Hmm.

Toisinaan tulee pähkäiltyä myös henkilökohtaista suhdetta kirjojen teemoihin. Onko kovin ärsyttävää kun kirjabloggari selittää syntyjä syviä omista elämätilanteistaan? Sattumoisin tänään Kirsin kirjanurkkauksessa muuan keskustelija kysyi "onko kirjablogi tiukasti kirjablogi sanan varsinaisessa merkityksessä, että kirjasta vain ja kirjan herättämistä pidemmälle menevistä ajatuksista ei"... Tätä olen vähän miettinyt itsekin; ei sillä että kovin filosofisella tasolla harhailisin, mutta nimenomaan omaan elämään ja ajatuksiin peilaan joskus lukukokemuksia.

Perinteinen vastaus tällaiseen sisällölliseen palautekysymykseen kuuluu tietysti: jokainen saa kirjoittaa sellaista kuin haluaa. Ilman muuta saa! Mutta kysynkin nyt, mistä juuri sinä lukijana tykkäät, mikä sinua rassaa tai miellyttää...

3) Ehdotuksia tai vinkkejä? Sana on vapaa. Miten voisin tehdä olostasi mukavamman?

Vaikka satunnaisetkin kävijät ovat tervetulleita antamaan palautetta, suuntaan nämä ihka ensimmäiset arpajaiseni vakituiselle lukijaporukalle. (Mahtavaa että olet siellä, sinä juuri! Jos et vielä ole lukijaksi liittynyt, tervetuloa!)

Jos siis kuulut/liityt lukijapaneeliin, saat kommentoimalla automaattisesti arvan. Palkintona on yksi 25 euron lahjakortti Akateemiseen kirjakauppaan ja yksi 25 euron lahjakortti Booky.fi -verkkokauppaan. Jos seuraat blogiani säännöllisesti muuta kuin lukijapaneelin reittiä (Bloglovin, Blogilista tms.), ole kiltti ja mainitse siitä kommentissasi, jotta en suotta sorsi paneelista puuttuvia lukijoita.

Arvonta suoritetaan torstaina 8. syyskuuta á la Rext Stout eli Before Midnight.

Hyvää syntymättömyyspäivää!

33 kommenttia:

 1. Paljon onnea blogillesi jo näin etukäteen! Pistitpä visaisia kysymyksiä :)Minäkin luen ihan mitä sattuu, ja pidän sinunkin blogistasi juuri sen monipuolisuuden takia, lisäksi myös ansiokkaiden päivitysten takia ylipäätään. Jos päätät jakautua, tulen seuraamaan kaikkia lonkeroitasi.
  Blogeissa minua miellyttää myös tuo henkilökohtaisuus. Nautin siitä, kun voin blogiin vuodattaa ihan kaiken, mikä kirjan lukemista liippaa läheltäkään: mitä olen lukenut ennen samankaltaista, mitä tulee kirjasta tai sen tunnelmasta mieleen, mistä olen kirjan löytänyt, mitä sen kanssa syönyt ja kenen kanssa siitä puhunut. Lehtiarvioista ei näitä tunnelmia löydä eikä niitä niihin voi laittaa. Ainakin minä jatkan entisellä liirumlaarum-linjallani. Valmiita, kompakteja arvosteluja etsivät voivat pettyä, mutta löytyyhän niitä netistä muualta. Minusta on kiva kuulla, mitä juuri SINÄ olet ajatellut, tuntenu, kokenut.

  VastaaPoista
 2. 1) Minä en jakaantuisi. Minusta tuo tunnistejuttu riittää hyvin lukijaa hakemaan niitä kirjoja, mistä tykkää. Laidasta laitaan linja on hyvä :)

  2) Tykkään, että jaetaan henkilökohtaisiakin juttuja. Ne tekevät blogiin persoonallisen leiman.
  Juttusi eivät myöskään ole liian pitkiä. Höpsisköpsis!

  3) Eipä tässä kai.. Booksy-maassa kaikki tuntuu olevan hyvin.

  VastaaPoista
 3. Innokas vakilukijasi vastaa lyhyesti: älä muuta mitään! Blogisi on erinomainen juuri nykyiselläsi tyylilläsi!

  Haluan siis lukea blogistasi pitkiä, henkilökohtaisuuksiin meneviä juttuja kaikista mahdollisista kirjagenreistä. :)

  VastaaPoista
 4. Älä muuta mitään,toivoo (vaatii) toinenkin vakilukija!

  1) Vaikken itse lue kaikkia genrejä, seuraan mielelläni hyvin kirjoitettuja juttuja niistäkin genreistä/kirjoista, jotka eivät ole minulle läheisiä.

  2) Koska juttusi ovat niin hyvin kirjoitettuja, ne eivät tunnu koskaan liian pitkiltä. Päinvastoin, hyvä vaan, että kirjoitat pitkästi ja omana itsenäsi.

  3) Ei toiveita. En ole koskaan ajatellut, että olisit kehunut tai moittinut jotain teosta vain siksi, että kirjasta pitää nostaa esiin monenlaisia piirteitä.

  terv. Tyytyväinen lukija :)

  VastaaPoista
 5. Olen niin pienen hetken ollut vasta lukijasi, että kovin seikkaperäisesti en osaa kommentoida, mutta yritän jotain! :)

  Mielestäni kaikki kirjat voivat aivan hyvin olla sulassa sovussa keskenään. En normaalisti lue tietokirjoja, mutta kun niihin törmäilee muiden kirjojen joukossa, niin kiinnostus voi herätä!

  Itse tykkään lyhyemmästä. Koko ajan suurenevalla blogilistallani on sen verran luettavaa, että jos pötköön lukee monta pitkää kirjoitusta, niin korvistahan se välillä tursuaa. Ja usein siinä pääseekin käymään niin, että sitten tulee hypittyä joitakin kappaleita yli. Mutta henkilökohtaisuus on kyllä kiva juttu! Se tuo väriä tekstiin :)


  Mahtaako Akateemisen kirjakaupan lahjakortti käydä myös nettikauppaan? Jos arpaonni sattuisi sen kohdalla suosimaan, olisi hölmöä lähteä varta vasten Turkuun tai Tampereelle kirjaostoksille :D

  VastaaPoista
 6. Minä liikun hyvin samoilla linjoilla kuin edellisetkin, eli ei tarvitse muuttaa mitään! Genrejen vaihtelevuus ei haittaa ollenkaan eikä häiritse, vaikka välillä olisi juttua omastakin elämästä. :)

  VastaaPoista
 7. Älä muuta mitään, sun blogi on just hyvä näin! :D

  VastaaPoista
 8. Ei jakautumisia, tykkään siitä, että voi tutustua vähän tuntemattomiinkiin kirjoihin ja aiheisiin, kun ne ujutetaan väliin.

  Tykkään siitä, että sulla on pohdiskeleva ja subjektiivinen näkökulma ja pidän myös siitä, että erotut aika monesta blogista juuri edellisten juttujen ansiosta.

  VastaaPoista
 9. Minä pidän blogistasi juuri tällaisena :)

  Monipuolisuus on hyvä juttu, kirjoituksista kuuluu sinun oma äänesi enkä ainakaan minä koe, että normielämään liittyvät jutut pitäisi sulkea tiukasti pois. Joskus on oikeastaan ihan tarpeellista peilata jotakin kirjaa omiin kokemuksiin ja omaan elämään, että saa sanottua sen mitä haluaa.

  VastaaPoista
 10. Kauniimpaa synttärikakkua saa kyllä hakea, vau!

  a) älä jakaudu, on ihanaa tulla kurkistamaan uusi postauksesti, kun ei ikinä tiedä mitä tulee vastaan.

  b) jorinat on parhaita. itse kuulun siihen lukijakuntaan, joka kaipaa kirjan juonen esittelyä parin rivin verran ja muuten sitä "omaa pohdintaa laidasta laitaan". hyppään yleensä yli liian yksityiskohtaiset kirjan tapahtumia kuvaavat kohdat, koska yritän välttää kirjan lukemista ns. toisen kautta. varsinkin silloin hyppään yli automaattisesti, kun tiedän lukevani kirjan itsekin lähiaikoina.

  c)kaikki on mainiolla tolalla!:) kiva että teet pienet koosteet myös niistä kirjoista, joista et tee varsinaista suurpostausta.

  VastaaPoista
 11. Liityn kehujakerhoon! Sinun blogiasi on aina mukavaa lukea, koska sinulla on oma tyylisi ja sinulla on hienon pohdiskeleva ote. Älä jakaannu, yksi blogisi parhaimmista puolista on monipuolisuus. Minustakin omaa elämäänsä ja elämäntilannettaan on välillä hyvä peilata kirjoittaessaan,

  VastaaPoista
 12. Minustakaan sinun ei pitäsi jakautua, itse en spefi-juttuja lue, mutta eihän kaikkea tarvitse lukea. Yksi blogi on kuitenkin helpompi handlata kun useampi (muutenkin on paljon luettavia bloeja)

  Pidän sinun tavastasi kirjoittaa eivätkä jutut ole liian pitkiä, varsinkin jos aihe kiinnostaa, niin silloin on kiva kun joku pohtii sitä monelta eri puolelta. Esimerkiksi juttusi kirjasta "Luokkaretkellä hyvinvointivaltiossa" oli todella hyvä, sellaisia lisää.

  Mitää muutosehdotuksia ei nyt tule mieleen.

  VastaaPoista
 13. Liityn kuoroon...

  En koe että blogissa olisi jakaantumisen tarvetta, minusta on mukavaa lueskella postauksia vaikkei genre välttämättä olisikaan minun juttuni. Ainahan sitä voi löytää kiinnostavaa ihan vahingossa.

  Henkilökohtaisuus on vain hyvä, ihmisiähän tässä ollaan! Juttusi eivät myöskään ole liian pitkiä. Jatka vain samaan malliin.

  Ehdotuksia minulla ei ole, tämä on niin kiva ja persoonallinen blogi, miksipäs sitä hyvää korjaamaan!

  VastaaPoista
 14. Kuten moni on jo sanonut, minäkään en suosittele jakautumista. Itseäni kiinnostavat eniten yleinen fiktio ja tietokirjallisuus, mutta spefi-jutut ovat hieno lisä blogillesi!

  Kirjotat hyviä, sopivasti kriittisiä arvioita. Tykkään myös siitä, että joskus kirjat versovat omakohtaisia tai yleisiä pohdintoja. Jatka samalla linjalla!

  VastaaPoista
 15. Liityn samaan kerhoon kuin edellisetkin, eli näin on hyvä, en menisi muuttamaan mitään!!

  Itsekin luen aika laidasta laitaan, niin siksikin tykkään lukea muidenkin blogeista ilman kovin suppeaa keskittymistä vain johonkin genreen!

  Näin on hyvä :)

  Ja minusta se, että blogikirjoituksessa, vaikka kirjablogi olisikin, on vain kiva asia, että jutuissa pilkahtelee kirjoittajan omiakin juttuja, oli se sitten sen hetkinen elämän tilanne, arki, haaveet tms, mitkä milloinkin mielessä.

  VastaaPoista
 16. Olettepas te ihanan positiivisia! :D

  Olen ihan äimänkäkenä tästä yksimielisyydestä - enkä kiittele nyt enempää, kirjoittelen myöhemmin synttärisarjassa enemmän ajatuksiani blogilukijoista ja -lukemisesta.

  Ja eri mieltä olevat, tulkaa pliis vaan kaapista, blogistaniassa saa kulkea myös vastavirtaan ;-)

  Janninna, hyvä huomio! Oletin ilman muuta, että Akateemiseen voisi hankkia myös verkkokauppaan käyvän kortin - mutta tarkistan asian. Jos voitto osuu kaltaiseeni onnettomaan, joka asuu Akateemisen kirjakaupan sädekehän ulottumattomissa, vaihdan toki toiseen lahjakorttiin.

  VastaaPoista
 17. Hei Booksy ja Onnea 1-vuotiaalle! Ymmärsit varmasti lukijoiden yskän, joten jatka samalla erinomaisen hyvällä tyylilläsi!

  VastaaPoista
 18. Onnea liki yksivuotiaalle! Ja mitäpä sitä enää muiden kommentteihin lisäämään? En siis tule tulossa kaapista, koska en siellä olekaan. Pidän sinun blogistasi juuri sellaisena kuin se on.

  Minä pidän pitkistä jutuista (no, omassanikin kaikki paisuu kuin pullataikina), koska ne ovat yleensä perusteellisempia ja moniulotteisempia kuin lyhyt. On toki muutama lyhytsanainenkin blogi, joissa kirja-arviot ovat onnistuneita, mutta sinun tyylistäsi pidän.

  Ameebaksi muuttumista en kannata minäkään. Aina voi otsikoista poimia ne itseään kiinnostavat jutut.

  Keep up the good work - vai miten se meneekään. :)

  VastaaPoista
 19. "Hei älä koskaan ikinä muutu, pysy aina tuollaisena kuin nyt oot... " :)

  Eli paljon onnea kohta yksivuotiaalle, ja minäkin toivon ettet tekisi mitään isoja muutoksia. Tykkään blogistasi ihan hirmuisesti, ja koska nautin kovasti hyvästä spefistä mutta olen sen lukijana vielä ihan vihreä, on juuri tämä sinun blogisi se paikka josta tulen hakemaan hyviä lukuvinkkejä (sivuhuomautuksena mainittakoon että tekemäsi mainio 101 spefin helmeä -välilehti on ollut tällä lukijalla kovassa käytössä, ja sanonpa tässä että se on huikea - kiitos siitä!) :)

  Päivityksiäsi on muutenkin ilo lukea, tykkään kovasti omaäänisestä kirjoitustyylistäsi, jossa on aina pilkettä silmäkulmassa. Tekstisi on älykästä ja hauskaa - ja se on pistämätön yhdistelmä! :)

  Käyn aina lukemassa kaikki päivityksesi, olen vain välillä (usein) häpeällisen huono kommentoimaan. Mutta nyt sanon: kiitos hienosta blogista, jatka samaan malliin! <3

  VastaaPoista
 20. Minäkään en pidä jakautumisajatuksesta. Jotenkin tiiviimpi päivitystahti yhdessä blogissa tuntuu paremmalta kuin monta harvempaa, vaikka sinulla varmasti riittäisi sisältöä niihin kaikkiinkin.

  Tyyliseikat taas ovat asia, joka pitäisi olla sinun ja vain sinun päätöksesi. Tuskin kukaan haluaa kirjablogien olevan määrämittaisia ja -muotoisia, vaan mieluummin kirjoittajiensa näköisiä. Kirjoita siis juuri siten, mikä itsestäsi hyvältä tuntuu.

  Kolmoskohtaan heitän kävijälaskurin. Ei se ehkä saa oloani mukavammaksi, mutta on sellainen "ihan kiva" juttu.

  Onnea merkkipäivän johdosta ja toivottavasti jatkat valtavan ahkeraa lukemista ja eritoten bloggaamistakin meidän kaikkien iloksi! Blogisi on sangen korkealla suosikkilistallani.

  VastaaPoista
 21. Onnittelut blogivuodesta jo etukäteen!

  Kuten moni muukin yllä, minäkin vastustan jakautumisideaa ja kannatan sen sijaan lämpimästi kaikenlaisten tunnisteiden käyttämistä jatkossakin. Tilkkutäkki toimii erinomaisesti näin värikkäänäkin! :)

  Juttujen pituus ja tyyli saavat minustakin säilyä mahdollisimman samanlaisina. Blogisi on yksi itseäni eniten kiinnostavia (ehkä *kröhöm* osin myös sen vuoksi, että luet usein hyvin samanlaisia/samoja kirjoja kuin minä) :). Pidän tyylistäsi kirjoittaa eivätkä jutut yleensä tunnu liian pitkiltä. Ehkä joskus kirjoista otetut lainaukset ovat melko pitkiä, enkä jaksa lukea niitä kokonaan. Toisaalta kommentoit niitä usein arviossasi, joten siinä mielessä nekin ovat ihan perusteltuja.

  VastaaPoista
 22. Etukäteisonnittelut blogisynttärikaimalle ;) Sinä ehdit jo laittaa arvonnan pystyyn kun minä sitä vasta suunnittelen, mutta perässä tullaan! Mahtuuko vielä yksi kehuja kommenttijonon jatkoksi?

  Älä vain jakaudu, minusta yksi parhaimpia asioita blogissasi on se, että kirjoitat niin monenlaisista kirjoista! Esimerkiksi tietokirjablogia en välttämättä seuraisi, mutta muiden postauksien joukossa tietokirjallisuus on virkistävää vaihtelua :)

  Toinen blogisi parhaimmista asioista onkin sitten sinun postauksista paistava persoonallisuus, joten älä vain jätä ajatuksellisia sivupolkuja ja haahuiluja kirjoittamatta, tänne ne vain :) Itse tykkään vähän lyhyemmistä postauksista, mutta jotkut aiheet "vaativat" pidemmän postauksen. Mitta ei siis ole ratkaiseva tekijä vaan sisältö.

  Minä viihdyn blogissasi hyvin. Jos nyt jotain ehdotuksia haluat niin komppaan Joria kävijälaskurin suhteen, ja se lukijaraati-ikkuna (oikea nimi on varmaan jokin ihan muu) olisi myös kiva olla näkysällä.

  VastaaPoista
 23. Onnea (kohta) yksivuotiaalle! Olen nykyään vakiokävijöitä, joten se kertonee, että blogissasi on kaikki kohdillaan. Minäkään en kannata jakautumista, vaikka olenkin itse rajannut oman blogini genren. En tosin edes lue samassa määrin rajaukseni ulkopuolista kirjallisuutta kuin sinä.

  VastaaPoista
 24. Kiitoksia vinkeistä ja mieltä lämmittävistä kommenteista! Tämmöinen määrä positiivista palautetta saa pään ihan pyörälleen. <3 (hm, en osaa tehdä sitä pientä sydänmerkkijuttua näemmä)

  Heh, ehkä varasin ihan turhaan tähän näin paljon varoaikaa - kuvittelin että saan värkkäillä muokkauksia blogiin viikkokaupalla voidakseni uudistua synttäriin mennessä, mutta tähänastiset toivomukset ovat varsin vaatimattomia. Jopa vakaumuksellinen atk-tumpelo selviytynee kävijälaskurin lisäämisestä kohtuuajassa.

  Niin, ja väliaikatiedote palkinnoista: osoittautuu että olen tehnyt pohjatyöni huolimattomasti. Hyi. Akateemisen lahjakortti tosiaan ei käy verkkokaupassa, joten sen voittaja voi halutessaan vaihtaa Bookyn lahjakorttiin.

  Ja lisää huonoa pohjatyötä: Bookyn lahjakortit ovat tasakymppejä! Joten laitetaan molemmille korteille tasapuolisuuden vuoksi se 30 e. Neiti A lupasi käydä ostamassa sen Tampereella :D

  (Olen saanut sen verran monta arvostelukappaletta blogin tähden, että tämän on syytäkin laittaa kirjakiertoon... tasapainottaa karmaa!)

  Edelleen saa osallistua arvontaan, ehdotuksilla tai ilman :-)

  VastaaPoista
 25. Samaa virttä veisaan kuin muutkin: älä missään nimessä jakaudu vaan jatka hyvällä vanhalla linjalla.

  Kirjoituksesi ovat minun mielestäni juuri sopivan pituisia. Kirjoitat vetävästi, enkä ehkä siksi ole tullut edes ajatelleeksi, että juttusi olisivat pitkiä. Tykkään myös siitä, että hyviä ja huonoja puolia pohdiskellaan - samoin pidän kirjamietteiden linkittämisestä omaan kokemusmaailmaan.

  Erinomaisia lukuhetkiä toisellekin blogivuodelle! :)

  VastaaPoista
 26. Minä en lue spefijuttuja enkä muutenkaan yleensä kirjoista, joita en ole itse lukenut tai lukemassa, mutta koska käsiteltävän kirjan näkee jo otsikosta, en näkisi syytä jakautua.

  Ylempi johtuu lukuajan puutteesta, ja samasta myös se, etten välttämättä lue pitkiä juttuja kokonaan - siis siitä huolimatta, että kirjoitan itse ehdottoman pitkiä juttuja. :D Silti rakastan pitkiä ja rönsyileviä juttuja silloin, kun aihe tarpeeksi kiinnostaa ja kun on aikaa. Minulle sopivinta ja ihaninta on se, että kirjoitetaan mahdollisesti pitkäkin juttu, mutta kirjalle esim. annetaan tähtiä tai sanotaan kootusti vaikkapa lopussa oma yhteenveto ja mielipide teoksesta. Silloin kun on kiire, tai kun kirjaa vasta harkitsee, sellainen on ihana asia.

  Minusta sinulla on tosi kiva blogi, vaikka kirjamakujen eroavuudesta johtuen sitä tulee kommentoitua harvoin. :)

  VastaaPoista
 27. Onnittelut yksivuotiaalle! (Blogimme on näemmä melkein samanikäiset!)

  Seuraan blogiasi ja kirjoja joita luet, vaikka luenkin paljolti itse eri kirjoja. Se ei haittaa. Olen nimittäin saanut monta hyvää kirjavinkkiä ja laajennusajatusta lukemiseeni. Älä siis jakaannu.

  Pidän teksteistäsi. Harvoin taidan kommentoida. Yleensäkin kommentoin silloin, kun kirja on tuttu, tulossa lukuun tai tulee jokin sellainen ajatus, joka tulla tupsahtaa.

  Laaja-alaisuudesta olen pitänyt aina. Pidä siis siitä kiinni ja omasta jutustasi. Uskon, että loppukädessä kumarrellessa sitä aina myös pyllistää ;)

  VastaaPoista
 28. 3) Spefiä lisää (tottakai!)ja poikkea fiktiossa valtavirrasta kapeammille poluille. Suomen blogiversumissa on aevan tarpeeksi/liikaa niitä blogeja joissa pyörii samat hempeät suomalaiset valtavirran kirjat.

  Keep up the good work!

  VastaaPoista
 29. Enpä kannata minäkään jakautumista. Seuraisin kuitenkin kaikkia versioita, joten helpommalla pääsen kun jutut ovat yhdessä paikassa! ;)

  Henkilökohtaisuus sopii blogeihin, myös kirjoihin liittyen. Ja kirjoitat sen verran vetävästi etteivät jutut ole koskaan tuntuneet liian pitkiltä. :) Olen häpeällisen laiska kommentoimaan, mutta blogistasi saan aika usein vinkkejä kirjoista jotka lipsahtavat juuri sopivasti sen oman kirjallisen mukavuusalueeni ulkopuolelle ja joita niin ollen tuntuisi kiinnostavalta kokeilla.

  Eipä tule mitään muutostoiveita mieleen!

  VastaaPoista
 30. Höh, miten ihmeessä en muka ollut kirjautunut lukijaksesi aiemmin?? No nyt olen, hyvä kun tuli tarkistettua! :)

  VastaaPoista
 31. Kiitos Liisa ja Karoliina ja Kirahvi! Ihanaa että olette mukana, eikä sitä tosiaankaan aina kommentoi vaikka lukeekin. Jos kommentoisi ei ehtisi varmaan lukea :D

  Ja kiitos Artsi - kyllä nyt vähän kaihertaa, sillä tämä on tosiaan ennätyksellisen spefiköyhä vuosi :D

  Ja Satu, tervetuloa myös *krhöm* virallisesti tänne ;-)

  VastaaPoista
 32. Onnea!!

  Mielestäni blogisi on näin erinomainen :)
  ns. sekametelisoppa on kivempi kuin vain tiettyyn aiheeseen keskittyminen. Tulee itsellekin löydettyä välillä uusia kirjoja luettavaksi, sellaisitakin aiheista joihin ei muuten tulisi tartuttua.

  Minusta myös oma elämänkokemus (tai tilanne) vaikuttavat tietysti kirjan lukukokemukseen ja miksei sitä saisi pohtia kirjan arvostelussakin. Ja tekstin pituus tai polveilevuus ei ole ongelma jos aihe on mielenkiintoinen, ja ne vähemmän kiinnostavat jutut voi aina lukea harppomalla tai jättää lukematta. Joskus on tullut luettua jutut tarkemmin vasta kun olen itse kyseisen kirjan lukenut :)

  Muutostoiveita ei minullekkaan tule mieleen.

  VastaaPoista
 33. Katinka, kiitos! Tuo on muuten minullekin totta, usein luen kirjablogijutun paljon intensiivisemmin vasta sitten kun kirja on jo tuttu, vaikka ilman muuta lukuvinkit ovat se tärkein juttu :-)

  VastaaPoista

Pahoittelut sanavahvistuksesta. Roskapostitulva pakotti pystyttämään suojavallin.