sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Sata ja yksi naisten kirjoittamaa kirjaa

Olen jo kolme ja puoli kuukautta melkein laittanut tänne lukupäiväkirjaan 100 naiskirjailijan kirjaa -listan.

Tammikuussa tutkailin Sallan mainiota ja perusteltua listaa, ja löysin sen kautta Saran listan (ja blogin). Aloin kärsiä listakateudesta.

Lisäksi kärsin vähän väliä haastekateudesta. Blogistanian väki on kamalan aikaansaavaa: joka toisessa seuraamassani blogissa tartuttiin huhtikuun haasteeseen, jotkut valloittavat maailmaa, retrohaasteeseen tartutaan tarmolla ja niin edelleen. Itse pelkään teettää itselläni haasteita, koska saatan vaikka ottaa ne tosissaan. Menee suorittamiseksi.

Teen kompromissin: julkaisenkin itselleni kannustuslistan, jota voin käytän apuna kirjoja valitessani. Jotta lukisin enemmän naisten kirjoittamia kirjoja. Mutta en näe mitään järkeä oman listan kanssa raatamisessa, kun voin vähemmällä vaivalla lainailla muiden tekemiä hyviä listoja. Patalaiska...

Cranford, josta kirjoittamani jutun Blogger söi, tuli luettavaksi tältä listalta. (Ellei juttu ilmaannu piakkoin takaisin, palautan manuaalisesti - kiitos Marjis kopiosta!). Samaten Precious ja Egalian tyttäret. Vetelyys vain viivästi listan valmistumista julkaisukuntoon.

Mutta tässä se on: tsadam -

Ja julkaisu osuu sopivasti juhlapäivään, sillä Bloggerin mukaan tämä on kahdessadas kirjoitus. Hui, onpas niitä kertynyt. Määrä korvaa laadun? Kivaa on ollut - kiitos teidän lukijoiden ja kommentoijien! On ihanaa saada kommentteja :D


P.S. Kiitos listoista, Salla ja Sara! Alan jo katsella mistä pöllin seuraavan kun nämä on luettu...

6 kommenttia:

 1. Kiitos kiittämästä! Tutustun listaasi.

  200 kirjoitusta on ihan huima määrä! Mulla viiden bloggausvuoden jälkeen koossa vasta 280 tekstiä. Olet huipputehokas lukija, mistä on kyllä suurta iloa meille blogin seuraajille, kun jatkuvasti tulee uutta laadukasta sisältöä kirjoista... Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 2. Hieno lista, voisinpa minäkin kopioida suoraan!

  Onnea blogimerkkipäivästä!

  VastaaPoista
 3. Hei Booksy

  Kiitos itsellesi ja mahtavasta blogistasi! Samaa mieltä muiden kanssa, että olet niin aktiivinen lukija ja bloggaaja ja sinulta saa hyviä lukuvinkkejä. Tuo listasi on hieno ja otan siitä lisää naiskirjailijoiden kirjoja lukulistalleni. Sieltä löytyi sellaisia, joista vallan innostuin :)

  VastaaPoista
 4. tunnistan tuon haastekateuden, ja erinomaisen hyvin myös sen, että haasteisiin osallistumisesta tulee suorittamista. lohdullista, etten ole yksin!

  Bloggerin katko oli muuten ihan käsittämättömän raivostuttava. meinasin repiä hiukset päästäni. en olisi uskonut, että siitä voi noin turhautua.

  onnea juhlanumerosta ja kiitos listasta! :D

  VastaaPoista
 5. Salla, Luru ja Sara, kiitos!

  Liina, Blogger-katkos oli tosi raivostuttava; nyt en enää tiedä toivonko vai pelkäänkö että palauttavat puuttuvan jutun... saisi kommentit ehkä takaisin mutta häipyvätkö myöhemmät jutut ja kommentit? Argh ja grh ja muita ikäviä ääniä.

  Muuten, harkitsen että alkaisin askarrella sadan scifi/spefi/fantasia kirjan listaa jossain vaiheessa. Sitten huudan sinua, Marjista ja Taikakirjaimien Raijaa apuun! :-)

  VastaaPoista
 6. oijoi, autan tosi mielelläni :D

  VastaaPoista

Pahoittelut sanavahvistuksesta. Roskapostitulva pakotti pystyttämään suojavallin.