Lämpimät kiitokset Ammalle tunnustuspalkinnosta :-)
Ja tämähän on mukavan helppo tunnustelu, kun kysymyksetkin ovat valmiina.
1) Milloin aloitit blogisi?
Tarkalleen 21. syyskuuta 2010. Nuori blogi siis.
2) Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Kirjoja: miksi kirjan luin ja mitä siitä ajattelin. Huomaan sivuavani muutakin elämää silloin tällöin. Lukukokemus ei tule tyhjiöstä. Etenkin Neidit A ja B vaikuttavat kirjavalintoihin ja omiin tulkintoihini.
Lisäksi tulee toisinaan näitä bloggaamiseen liittyviä aiheita. Täällä blogistaniassa on muuten käyty käsittämättömän hyviä keskusteluja tänä talvena. Olen ollut ihan äimistynyt paljon parjatun nettikeskustelun tasosta. Riippuu kai siitä millä virtuaalimaailman nurkalla oleskelee *iskee silmää*
3) Mikä seikka tekee blogistasi erityisen?
Apua! Mitähän tuohon vastaisi - tätähän pitäisi kysyä Ammalta ;-)
Sanotaan vaikka että päivitystahti. Luen paljon, joten bloggaankin paljon. Joskus olen pari kirjaa jäljessä, joskus saan itseni kiinni... Postaan jotain kaikista loppuun lukemistani kirjoista. Suunnitteilla on kyllä koostepostaus kevään kesken jääneistäkin.
4) Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Huomasin viime syksynä, että työasiat pyörivät mielessä ihan turhan paljon vapaa-ajallakin. Kaipasin vastapainoa, jotain uutta tekemistä. Olen myös usein ajatellut, että pitäisi laittaa johonkin muistiin mitä kirjoja on lukenut, ja mitä suunnitellut lukevansa.
En ole koskaan pitänyt lukupäiväkirjaa ja tuumasin kokeilla blogin muodossa. Sopivasti haastetta teknologiarajoitteiselle! Lupasin itselleni, että tuli mitä tuli, yhden vuoden ajan laitan blogiin ajatukseni jokaisesta lukemastani kirjasta, ja siitä mitä seuraavaksi pitäisi lukea. Täällähän olisi sitten vinkit valmiina lukujumin varalta. Heh, kun en ollut aiemmin blogeja seurannutkaan, en tosiaan aavistanut mikä lukuvinkkien aarreaitta kirjablogeissa odottaa :-D
5) Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Kuvattomuuden. Haluaisin että kuvakeiju toisi minulle kauniin, oikeassa valoituksessa otetun, tekijänoikeudellisesti vapaakäyttöisen ja valmiiksi sopivan kokoisen kuvan jokaisesta kirjasta. Mutta ei ole keijua näkynyt, ja olen liian laiska kuvaamaan jokaisen lukemani kirjan. Toistaiseksi siis täysin kuvatonta. Yritän yleensä linkittää kustantajan sivuille, jotta kiinnostunut voisi käydä sieltä kurkkaamassa kantta.
Ja sitten ikävämpi asia. Toivoisin totisesti voivani muuttaa sen mikä-lie-kämmin Bloggerin toiminnoissa, joka estää päivittämästä blogini reunassa näkyvää linkkilistaa ja muutenkin haittaa luettavien blogien hallinnointia... aavelinkki on ilmaantunut profiiliin eikä sitä saa pois, ja bloggerin sivuilla palloilee muitakin onnettomia saman ongelman kanssa. *mutinaa, urputusta, ärinää*
En nimeä tällä kertaa yhtään yksittäistä bloggaajaa palkinnon saajaksi, mutta kannustan Hannan M:n tavoin ketä vain lukulistaltani nappaamaan itselleen: olette upeita kirjanystäviä kaikki tyynni!
Lopuksi vielä: vilpitön kiitos kaikille jotka luette ja kommentoitte. Hauskaa on pohtia kirjoja itsekseenkin, mutta vielä hauskempaa seurassa.
EDIT: Bloggerin kunnian vuoksi pitänee lisätä tänne tieto, että nyt olen päässyt päivittämään blogissa näkyvää linkkilistaa - jesh, jotain on korjattu! Valitettavasti profiilissa kummittelee edelleen tuntematon aaveblogi... ja help-keskustelussa joku kertoi saman ongelman vaivanneen jo kaksi vuotta (?) *huoh*
Minusta on mukava, että päivität blogiasi usein. Minullakin tulee kirjoitettua blogiini monta kertaa viikossa ja olen miettinyt, että päivitänkö liian usein. Ongelma tulee siinä, että monesti joku lukija saattaisi haluta kommentoida kirjoittamaani arvioon, mutta blogin luonteesta johtuen voi tulla tunne, että se on jo "vanha" juttu, jos edellä on monta uudempaa arviota. Minusta kirja-arviot eivät kuitenkaan vanhene nopeasti, mutta harvemmin niihin silti enää kommentteja tulee.
VastaaPoistaSun lukutahti on kyllä huima! Välillä toivoisin olevani itsekin nopeampi lukija, toisaalta tiedän että eihän tämä nopeuslaji ole. Sitä paitsi sinun ja muiden paljon lukevien rinnalla voin tuntea itseni ihanan "normaaliksi", koska moni ei-lukeva pällistelee minulle, että kuinka sinä ehdit lukea noin paljon. En siis suinkaan ole mikään epänormaali lukijanörtti, vaan tavallista keskikastia. ;)
VastaaPoistaKirjakuvien säätö tuntui minustakin pitkään liian työläältä, mutta ihan mukavaa puuhaa se on ollut. Kesällä tosin kuvaaminen on helpointa, kun ulkona auringonpaisteessa saa kaikkiin kuviin hyvän valaistuksen. Talvipimeällä pitäisi melkein olla käytössä joku valokuvauslamppu, että saisi kunnon valaistuksen. No niin pitkälle en ole vielä jaksanut ruveta säätämään, niinpä välillä tuleekin vain pimeitä tai muuten tuhruisia kuvia. Yllättävän pitkälle sitä silti pötkii perusdigikameran ja parin helpoimman kuvankäsittelytoiminnon varassa, en olisi uskonut.
Hanna: olet varmaan oikeassa tuossa kommenttiasiassa. Vanhoihinkin juttuihin on kiva saada kommentteja, mutta harvoin sitä tulee itsekään tehtyä. Pitääkin oikein ottaa asiaksi käydä tästä lähtien kommentoimassa kun lukee jonkun muiden suositteleman kirjan :-)
VastaaPoistaSalla: voi great, mä olen siis epänormaali lukijanörtti :D
Niin taidan kyllä olla, ja YLPEÄ siitä. Heh, tästä tuli niin elävästi mieleen yksi sitaatti, että oli pakko etsiä se: Ylpeyden ja ennakkoluulon Hra Darcy sanoo
"The power of doing anything with quickness is always much prized by the possessor, and often without any attention to the imperfection of the performance"
No joo, totta puhuen nopea lukuvauhti ei ole aina hyvä juttu, joidenkin kirjojen kanssa, kun kieli tai asia sitä vaatii, olisi parempi himmata. Mutta (luku)tavat istuvat tiukassa.
Minäkin tykkään nopeasta päivitystahdistasi. Itsellänihän päivitykset ovat välillä vähän kausittaisia, joskus tulee monen päivän taukoja, kun ei vaan ehdi joko lukea tai sitten ei ainakaan kirjoittaa lukemastaan.
VastaaPoistaJa tunnustan, että tuskin koskaan jaksan itse kuvata kirjankansia. Otan usein surutta ja luvatta kansikuvat kustantajien nettisivuilta. Perustelen tekoani sillä, että en käytä kuvia mihinkään kaupalliseen tai muuhun hyötymistarkoitukseen. Ikävää toki, että kuvaaja ei saa krediittejä, mutta minusta kyllä oleellisin tekijä kansikuvissa on joka tapauksessa sen tehnyt graafikko eikä sen kannen kuvaaja.
Miia: hyvä ettei haittaa & kiva kun tulit kommentoimaan :-)
VastaaPoistaHannan tavoin olen kyllä joskus pohtinut päivitänkö liian usein, mutta ei voi auttaa, pidän projektini säännöistä kiinni. *härkäpäinen* Sen verran olen onneksi oppinut Bloggerissa ajoitustoimintoa käyttämään, että yleensä on vain yksi juttu päivässä.
Ymmärrän tuon logiikkasi kansikuvien suhteen, ja mietin samaa epäkaupallisuutta kun pähkäilin kuvitusta- mutta jaakobinpainin jälkeen tulin siihen tulokseen etten mene linkitystä pidemmälle (ja linkittelinkin lupia kyselemättä kaikenlaiseen kustantamoiden lisäksi). Ehkä jonain päivänä innostun itse kuvaamaan, kunhan pääsisin kamerakammostani :-S
Kustantamothan laittavat kirjojen kansikuvat sivuilleen nimenomaan vapaata mediakäyttöä varten. Tai näin mä ainakin oon olettanut. :) Silloinhan kustantamojen ei tartte vastailla spostitse kuvapyyntöihin, kun julkaisuvapaat kansikuvat ovat kaikkien saatavilla.
VastaaPoistaVanhojen kirjojen kohdalla tietty tilanne on toinen. Minullakin yksi syy kuvauksen aloittamiseen oli muiden blogeissa nähdyt kivat "kirjatilannekuvat".
Etkä päivitä yhtään liian usein, oikein mukava lukea kirjajuttuja usein. :)
Hyvä pointti Salla - saatat hyvinkin olla oikeassa. Toisaalta esim. Tammi näyttää edellyttävän periaatteessa jotain rekisteröintiä kuvapankkiin, ennen kuin kuvaa saa käyttää. Samalla kuvat ovat kuitenkin käytännössä suoraan napattavissa. Käy mielessä että kustantajat kyllä odottavat ja olettavat että bloggaajat kuvia käyttävät, vaikkei siihen erikseen lupaa ole annettu. Onko se nyt mikään ongelma riippuu varmaan siitä minkälaisella diilillä kuvaajille/graafikoille on maksettu.
VastaaPoistaEnpä usko että on iso ongelma suuntaan tai toiseen. Ei näytä siltä että mitään kuvakeijua ilmaantuisi, joten jotain kai tarttis tehdä jos kuvia haluaa :-) Taidan laitella vähän sähköposteja asiasta.